Cura a domicili per a persones amb Alzheimer

cuidadoras alzheimer

Cuidadores especialitzades en cures per a persones amb Alzheimer


 • Cuidador/a per hores

  Horari flexible adaptat a la persona amb Alzheimer. Cuidadors amb experiència contrastada.

  cuidadora por horas en les corts
 • Cuidador/a intern/a

  Dia i nit, 365 dies, cures intensives per a persones amb Alzheimer. Només cuidadors/es amb experiència contrastada.

  cuidadora interna en badalona
 • Cuidador/a cap de setmana

  Servei amb cuidadores per a Alzheimer per als caps de setmana. Cuidadors amb experiència contrastada.

  cuidadora fines de semana en girona
 • Serveis integrals

  Tot a domicili per a persones amb Alzheimer: fisioteràpia, podologia, logopèdia, analítiques, teleassistència i més.

  Q-atencion-integrada-ancianos-a-domicilio

Sol·licitar informació


contacta-con-qida-atención-domiciliaria-Qida-empresa

Truca'ns al
635 704 124

Estem disponibles 365 dies a l'any

✓ Dilluns a divendres de 8h a 20h
✓ Caps de setmana i festius de 9h a 18h

Explica'ns el teu cas i t'assessorarem sense compromís.

Deixa'ns les teves dades i et trucarem

Si prefereixes, truca'ns al 635 704 124

Truca'ns al
635 704 124

La nostra cura a domicili


Valoracions


FAQs per a les cures en persones amb Alzheimer


Preguntes freqüents

 • Quins serveis d'atenció domiciliària recomanem per a un usuari amb Alzheimer?

 • Tots els serveis són aptes per a un usuari que estigui diagnosticat d'Alzheimer, però si es tracta d'un usuari amb certa autonomia i en fase inicial, recomanarem un servei d'unes hores al dia, per fer exercicis d'estimulació cognitiva i un acompanyament a les activitats bàsiques de la vida diària. Si per contra, es tracta d'un usuari en fase avançada de la malaltia, més dependent a nivell físic i cognitiu, recomanarem un servei de cuidador/a intern/a, que us pugui acompanyar en totes les tasques des de l'inici del dia, instaurar unes rutines (o mantenir-les si ja en té), i acompanyar-lo en tot moment durant l'etapa més delicada.

 • Quan costa contractar un/a cuidador/a per a una persona amb Alzheimer?

 • El pressupost pot dependre de molts factors, entre ells: el tipus de servei (si és un servei per hores, del nombre d'hores contractades), de l'índex de fragilitat de l'usuari o usuària, de la dificultat del servei de cara al cuidador , etc.

 • La persona cuidadora podrà millorar la situació del meu familiar amb Alzheimer?

 • Els cuidadors i cuidadores s'esforcen per aportar qualitat de vida a l'usuari, sigui quina sigui la patologia o patologies que pateixin. Amb una persona amb Alzheimer, el cuidador podrà fer estimulació cognitiva mitjançant estratègies que puguin ajudar a mantenir o millorar les seves capacitats i habilitats.
  Moltes vegades, les activitats més senzilles poden ajudar molt les persones amb trastorns neurodegeneratius: passejades, jocs de taula, activitats amb fitxes o verbals, conversa motivadora, música, pintura… Qualsevol cosa que els faci recordar o els ajudi a retenir informació, que els porti sensacions viscudes o noves, en definitiva, que els estimuli a nivell cognitiu.

cuidadoras alzheimer

Exemples destimulació cognitiva en casos dAlzheimer

 • Ús d'objectes/fotografies perquè l'usuari pugui relacionar amb els records, per a l'orientació personal, temporal i espacial.
 • Treballar una agenda on afegir les activitats realitzades el dia, i poder contrastar-les l'endemà, per recordar el que es va fer el dia anterior. Afegir en aquest exercici activitats senzilles (què va menjar al dinar/sopar, quina activitat va fer al matí, qui va venir a visitar-la a la tarda). En aquest exercici treballem especialment amb l'orientació temporal.
 • Realitzar fitxes escrites amb activitats senzilles enfocades a la millora del raonament o la concentració.
 • Realitzar activitats verbals per a la millora del llenguatge, de vegades utilitzant imatges o dibuixos per estimular també la memòria.

Les estratègies són infinites, i els experts de la cura han de fer un esforç per trobar noves maneres destimular lusuari.

 • Què és l'Alzheimer?

  L'Alzheimer és un trastorn neurodegeneratiu que afecta més de 46 milions de persones, essent el trastorn neurodegeneratiu més comú del món.
  La malaltia repercuteix tant en el deteriorament cognitiu com en la conducta de l'afectat, sovint relacionat amb l'edat erròniament. Per això, moltes de les persones afectades no estan diagnosticades.

  Què pot afectar l'Alzheimer? Algunes de les afectacions més comunes a l'Alzheimer inicial poden ser:
  - Problemes de memòria o confusió (oblits, repetició de preguntes, entre d'altres)
  - Desorientació espacial/temporal/personal
  - Problemes en l'expressió o el llenguatge
  - Dificultat en la mobilitat i/o deambulació
  - Canvis en la personalitat o comportament

  En etapes més avançades, pot provocar:
  - Deliris, al·lucinacions, paranoia
  - Dificultat per reconèixer persones properes o llocs prèviament coneguts
  - Dificultat per aprendre coses noves o retenir nova informació
  - Problemes per realitzar tasques convencionals (vestit, lavabo, menjars)
  - Mobilitat reduïda

 • Cuidadors experts a Alzheimer

  Els cuidadors capacitats per atendre malalts d'Alzheimer solen tenir estratègies per manejar totes aquestes afectacions, i acompanyar l'usuari durant totes les etapes de la malaltia, que poden ser molt diverses i afectar de manera diferent cada usuari o usuària.

  Pel que fa a caràcter o personalitat, solen ser persones amb molta empatia cap a la situació de l'usuari i amb molta paciència i temprança per afrontar situacions delicades sense transmetre a l'usuari la complicació del moment.

  Pel que fa a competències tècniques, han d'estar preparats per al maneig de situacions complexes i trastorns de conducta, i conèixer quines estratègies d'estimulació cognitiva poden funcionar a cada moment i per a cada usuari.

 • Cures Alzheimer

  Pel que fa a competències tècniques, han d'estar preparats per al maneig de situacions complexes i trastorns de conducta, i conèixer quines estratègies d'estimulació cognitiva poden funcionar a cada moment i per a cada usuari.

  Moltes vegades usen estratègies d'estimulació cognitiva senzilles, com ara jocs de taula, manualitats, pintura, lectura, posar música, i fins i tot el ball, per motivar i incentivar la millora o el manteniment de les capacitats de l'usuari. Amb les coses senzilles, moltes vegades són amb les que arriben més lluny.

  Com hem vist, l'Alzheimer pot afectar l'orientació temporal, espacial i personal. Per això, els cuidadors i les cuidadores solen prendre estratègies molt diverses per a cada àmbit, sempre adaptades als gustos i motivacions de l'usuari que tenen cura.