La Comunitat de Qiders


La comunitat de Qiders està composta essencialment pels diferents professionals de l’atenció i la cura sociosanitària que treballen a QIDA,
els nostres Qiders.


Els nostres Qiders proporcionen a la comunitat una riquesa molt especial per la diversitat cultural que representen i per les seves històries de vida tan diferents i úniques.


Un altre aspecte que tenen en comú els nostres Qiders és que en cadascun d’ells trobem la combinació necessària per a oferir
serveis d’atenció domiciliària de qualitat: l’experiència, les ganes de continuar creixent, la passió i el compromís.


La passió i el compromís
que els nostres cuidadors senten per aquesta professió la traslladen en les accions concretes que requereix el seu treball en el dia a dia.


Respecte a l’experiència i la formació,
requerim un mínim d’anys d’experiència i que tinguin credencials o certificats relacionats amb l’àmbit de la cura. Hi ha perfils diversos, des de persones que disposen del CP en atenció sociosanitària com formacions en infermeria, fisioteràpia i medicina, entre altres.En els casos en els quals el cuidador no té un certificat de formació sociosanitària, el contrarestem revisant que tingui una sòlida experiència en el sector i en les problemàtiques que l’usuari a cuidar presenta.

Auxiliar d'infermeria, geriatria, gerontologia

Un cuidador amb una d’aquestes titulacions, d’entre 250h mínim a 600h, està capacitat per a realitzar un acompanyament i una supervisió de les principals AVDs i poder atendre i satisfer les necessitats més mèdiques de l’usuari realitzant cures a la pell, canvi de bossa de sondes, presa de constants, estimulació cognitiva i mobilitzacions i transferències, entre altres. Aquest tipus de perfils solen tenir experiència tant en hospitals, centres sociosanitaris i residències com en llars privades.

Assistent de salut certificat

En aquest àmbit trobem els Certificats de Professionalitat en Atenció Domiciliària, de mínim 250 hores, i els cursos d’atenció sociosanitària a domicilis i institucions.

Els cuidadors surten capacitats especialment per a atendre les persones usuàries en els seus domicili, permetent-los dur a terme totes les tasques principals de l’àmbit de la cura.

Professionals sanitaris


Les persones amb professions sanitàries com infermeres i metgesses, especialment, que desitgen treballar com a cuidadores. Com les persones auxiliars, estan capacitades per a realitzar acompanyaments i supervisions de les principals AVDs i poder atendre i satisfer les necessitats més mèdiques de l’usuari realitzant cures a la pell, canvi de bossa de sondes, presa de constants, estimulació cognitiva i mobilitzacions i transferències, entre altres. També, detecten els signes d’alarma de malalties i poden actuar en els primers auxilis.

Professional de la cura experimentada


En molts casos, els cuidadors més excel·lents tenen una llarga trajectòria en experiència en la cura però no disposen d’una certificació o un títol específic. Solen iniciar-se en aquesta professió de manera informal, cuidant generalment a un membre de la família i és a través de l’experiència que desenvolupen les habilitats i els coneixements necessaris per a fer aquest treball amb alta qualitat i professionalitat.