Treball social a oncologia: atenció al pacient i a la família

Compartir artículo

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

A QIDA tanquem el segon cicle de webinars liderats per professionals del sector social i sanitari que comparteixen la seva experiència i coneixement des d’un punt de vista pràctic.

El passat dijous 16 de juliol de 2020 la Mari Vílchez, treballadora social de l’Institut Català d’Oncologia (ICO Hospitalet), va parlar sobre el Treball social a oncologia: atenció al pacient i a la família“.

A continuació, pot veure la gravació del webinar:

YouTube video
Alguns missatges clau que ens va deixar la Lydia Gómez són:

  1. El càncer ens fa molt vulnerables, tant al pacient com a la família, i provoca canvis, dificultats i necessitats, i és aquí on recau la importància del treball social i d’un equip interdisciplinar que intervingui i ajudi.
  2. Per disminuir l’impacte d’una persona que té càncer cal avançar-se i tenir una atenció preventiva i proactiva, que inclou l’atenció i l’acompanyament als cuidadors.
  3. És molt important reorganitzar la funció dels cuidadors per disminuir l’estrès i augmentar la capacitat d’autocura tant de la persona que té càncer com dels cuidadors.
  4. El càncer provoca no només un dolor físic sinó també un dolor emocional que requereix molta sensibilitat per part de totes les persones implicades en l’atenció dels que pateixen càncer. Cal que desaparegui la conspiració del silenci davant del càncer.

Esperem que sigui del seu interès! Segur que podem aprendre molt de la seva experiència.

Compartir article

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email