Com donar d’alta a una treballadora de la llar al 2019?

Tres maneres: SEDE Electrònica (a distància), Tresoreria de la Seguretat Social (presencialment), amb la responsable de RRHH QIDA (a distància).

Com donar d’alta a una treballadora de la llar al 2019 | Documents necessaris:

  • DNI del Contractant (Familiar de referència / Tutor Legal en cas d’Incapacitació per malaltia).
  • Usuari i Contrasenya (Cl@ve) facilitat per la Tresoreria General de la Seguretat Social (TGSS).
  • El teu Codi de compte de cotització (CCC) o d’un altre familiar de referència (contractant) com empresari individual, facilitat per la TGSS.
  • Número de la Seguretat Social NUSS del/la Treballador/a (Professional Sociosanitari a Domicili – ‘’cuidador/a per hores’’ o ‘’cuidador/a intern/a’’.

Consultar directament aquí els documents necessaris a la SEDE Electrònica de la Seguretat Social i aquí tot sobre com donar de baixa, com modificar l’activitat RETA i tot el relacionat amb donar d’alta a ‘’una treballadora de la llar’’.

Incapacitació en persones que pateixen ‘’demència’’: recomanem L’Assessoria de la Gent Gran | Advocats especialitzats en el Sector de la Dependència.

Article relacionat: L’acomiadament dels treballadors i treballadores de llar; VII Conveni Dependència.

Procediment complet per a donar d’alta a una ‘’treballadora de la llar’’ ≠ ✅ Contractació d’un/a Professional Sociosanitari.

Les 3 maneres de donar d’alta a una treballadora de la llar → de donar d’alta a un/a Tècnic/a Sociosanitari/a.

Tal com justifiquem en articles anteriors, considerem que el terme ‘’treballadora de la llar’’ és pejoratiu i no fa justícia als/les Professionals Sociosanitaris/es. És per això que ens referim als/les professionals que treballen amb nosaltres com Tècnics/ques Professionals Sociosanitaris: considerant Tècnics/ques en Cures Auxiliars d’Infermeria (TCAEs), Tècnics/ques en Atenció a Persones en Situació de Dependència, etc; llegeix més aquí.

1. SEDE Electrònica de la Seguretat Social (a distància | des de casa | online).

Pots realitzar la tramitació tu mateix/a de l’alta a la Seguretat Social del/la Professional Sociosanitari/a (exerceixi com ‘’Cuidador/a per hores’’ o bé com ‘’Cuidador/a Intern/a’’, doncs el procediment és exactament el mateix mentre siguis tu o un/a familiar de referència el Contractant.

Necessites el certificat clave@ per a poder accedir a la SEDE Electrònica de la Seguretat Social i tramitar-ho ràpidament, si no és així, has de sol·licitar-la presencialment a la Tresoreria General de la Seguretat Social on ràpidament te la facilitaran presentant el teu Document Nacional d’Identitat DNI.

Aquí trobaràs els passos a seguir i tota la informació necessària per a la tramitació.

2. Amb la Responsable de RRHH QIDA (a distància | des de casa | online).

A priori no hem de saber necessàriament com donar d’alta a una treballadora de la llar pel que tendim a buscar a pàgines de confiança o preguntar a un/a conegut/da. Doncs bé, una de les nostres responsabilitats és ajudar-te en aquesta transició, és per això que comptem amb el nostre Assessor Familiar i la nostra responsable de RRHH Recursos Humans.

  • Gestionem la tramitació de l’alta a la Seguretat Social del/la Professional Sociosanitari/a, així com de possibles baixes.
  • T’assessorem a tu i als familiars de referència sobre tota la tramitació burocràtica legal i assistencial.
  • Ens ocupem de la gestió de la nòmina així com de substitucions per permisos, dies de vacances o canvi de professional.
  • Com empresa d’Assistència Domiciliària ens focalitzem en millorar el servei d’Atenció a Domicili a les persones grans passant per millorar l’status social del col·lectiu de professionals sociosanitaris/es.

3. Tresoreria General de la Seguretat Social (presencial).

Sol·licitant cita prèvia, aquí, pots acudir a la Tresoreria General de la Seguretat Social (però recorda que sempre ha de ser la persona responsable i contractant per tal de donar-se d’alta com contractant individual). El procés és més llarg i costós perque has de demanar cita prèvia i esperar que acabi el procés però és igualment viable i factible doncs una persona t’atendrà i resoldrà directament els teus dubtes sobre com donar d’alta a una treballadora de la llar.

Com donar d’alta a una treballadora de la llar | VII Conveni Dependència BOE.

En el moment en que donem d’alta a un/a Professional Sociosanitari/a que exerceixi com Cuidador/a Formal ja sigui per Hores o com Intern/a és important comprendre que la contractació està sempre dictaminada pel Conveni Vigent (actualment el VII Conveni de Dependència – tot i que ja s’està negociant el VIII). Aquest Conveni està subjecte a la Llei de la Dependència, consulta aquí tot sobre el Conveni Vigent | Butlletí Oficial de l’Estat.

¿Què implica el VII Conveni Dependència BOE en la gestió de l’alta?
El VII Convenio implica la consideració del salari. En la Gestió de l’Alta a la Seguretat Social hem de tancar el salari que percebrà el/la Treballador/a al Domicili i aquest està regit al Conveni. Consulta aq

í tot sobre la Taula Salarial Actualitzada 2019.

Article relacionat: Salari d’una cuidadora interna al 2019 | Taula Actualitzada del VII Conveni Dependència 2019.

Realitzar l’alta immediatament ✅Assessor Familiar QIDA.

Consulta ràpidament amb el nostre Assessor Familiar com donar d’alta a una treballadora de la llar [com donar d’alta a un/a Professional Sociosanitari/a a domicili subjecte al Règim Especial (REEH) i a la Llei de la Dependència: (+34) 93 012 95 13, considerant sempre la necessitat de la persona, el salari i les condicions laborals.

Recomanem: La nova Formació per a cuidadors/es de persones mayores amb dependència 5ª Edició de la SEGG Societat Espanyola de Geriatria i Gerontologia. Descarrega’t el flyer informatiu aquí. Inscriu-te gratuïtament aquí, amb la superació de l’examen aconseguiràs l’acreditació formativa de la SEGG.

Autora:

Sandra Pàmies – Psicòloga i Gerontòloga Social Col·laboradora a QIDA / Responsable espanyola del Projecte Europeu Saber Ser Cuidador. Professora del CFGM Atenció a Persones en Situació de Dependència / IOC / Generalitat de Catalunya. Docent associada a Neurama Revista Electrónica de Psicogerontología – versió francesa – del ‘Curso de Manejo de Comportamientos Difíciles en la Enfermedad de Alzheimer‘.

Compartir article

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email