Com afecten les vacances a les persones grans

Les vacances d’estiu són un període complicat per a les persones grans, sobretot per a les persones amb problemes de mobilitat i dependència.

D’una banda, a l’estiu, les persones grans es veuen més afectades pels canvis de temperatura. D’altra banda, i sobretot en aquells casos en els quals hi ha demència, un canvi d’entorn i de rutines, pot fer augmentar la desorientació.

Quins problemes poden sorgir a l’estiu entre la gent gran?

Com comentàvem, i és un problema que ens afecta a tots, però més concretament a la població amb edat més avançada, la deshidratació és un dels principals problemes a l’estiu entre els més grans.

Amb l’envelliment, la proporció d’aigua en l’organisme va disminuint, per la qual cosa les persones grans presenten una deficiència alta en els nivells d’aigua.

A més, l’augment de temperatures, la humitat i l’activitat física, entre altres factors, fan que incrementi el risc de deshidratació.

Per això, és important estimular-los a beure aigua durant el dia. Si existeix dificultat per empassar (disfàgia) es pot hidratar amb gelatines o afegir espessidors a l’aigua.

D’altra banda, amb el període de les vacances, hi han més canvis (vacances fora del domicili, gent nova, rutines trastocades,…) i poden aparèixer els problemes de desorientació.

Els canvis d’entorn (en el domicili dels fills, per exemple) solen fer augmentar les desorientació entre els més grans, sobretot en els casos amb demència.

Des de Qida, recomanem mantenir les rutines de sempre entre les persones grans també a l’estiu.

És important intentar no modificar les seves rutines per a poder mantenir la seva autonomia i independència, sempre en funció del seu estat de salut.

Què fer amb les persones grans dependents a l’estiu?

Des de Qida volem oferir-te tranquil·litat, oferint acompanyament o altres serveis durant els mesos d’estiu.

Algunes de les opcions que podem oferir, són:

  • Si durant l’any pots estar a prop del teu familiar i donar suport en el seu dia a dia però a l’estiu et resulta impossible, oferim la possibilitat de trobar a un/a professional que faci acompanyament a domicili durant els mesos d’estiu.
  • Podem ajudar-te també amb serveis addicionals durant el temps que cregueu oportú (per exemple: teleassistència, ajuda amb les tasques de la llar, etc.)

Ja formes part d’un servei d’atenció domiciliària i tens dubtes amb l’arribada de l’estiu?

  • Podem ajudar-te a gestionar les vacances amb el cuidador o cuidadora.
  • Si durant els dies en què la persona que tens contractada està de vacances necessites ajuda, donem l’opció dins del contracte, de contractar una persona addicional durant les vacances.

En definitiva, volem que els nostres éssers estimats estiguin sempre cuidats i acompanyats, per la qual cosa posem tot el nostre esforç en intentar ajudar a les famílies davant qualsevol necessitat que pugui sorgir durant l’estiu aportant tranquil·litat.

Tens algun dubte o vols que t’assessorem? T’ajudem sense problema. Pots trucar al 93 012 95 13 o escriure’ns a hola@qida.es

Compartir article

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email